21 February 2019

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST


The Miseducation Of Cameron Post je 2018. odneo glavnu nagradu na Sundance festivalu.
Film izgleda apsolutno kako sam očekivao od Sundance pobednika koji se bavi problemom hrišćanskih kampova za prevaspitavanje grešnih gejeva i lezbijki u poštene i strejt muškarce i žene.
Nepodnošljivo.
Amaterski.
Bez ikave radnje.
Agitpropovski.
Sentimentalno, a ne emotivno.
Sa jednim, ultra-predvidljivim, tragičnim događajem, pri samom kraju, da uzburka baru nedogađanja. Kao što smo i navikli u tisućama sličnih "indi filmova sa agendom" pre toga.
Sa scenom u kojoj Moretzova, kao lezbijka Cameron, razgovara sa nekakvim istražiteljem, nakon što je jedan od polaznika kampa u napadu ludila/prosvetljenja (vi odlučite) probao da odseče sebi penis, i onda mora i njemu i nama da pojasni, U SLUČAJU DA CEO PRETHODNI JEBENI FILM NIJE!!!, da je ovde na delu i "emotional abuse". Od koga je umalo stradala Mandy Moore. 
Film bez ikakvog autentičnog insajta u stvari.
Zanatski na nivou polaznika rediteljskog kampa u Gornjem Milanovcu.
Koji je uspeo da upropasti Sashu Lane, zvezdu American Honey, Andree Arnold, i svede je na auto-pokretnu ljudsku scenografiju koja služi tome da film dovuče do "edžinesa" devedesetih, prepoznatljivim miksom auto-ironije i cinizma.
Najgori album Breeders (Last Splash, naravno) figurira kao jedini popkulturni detalj u životu narečene Cameron Post.
Jbt.
I sve to 2018!?!

Evo ideje nekom našem ambicioznom reditelju-propagandisti za film koji bi bio hit na Sundanceu:

Bavi se pravoslavnim kampom, negde u Srbiji, gde popovi-volonteri pomažu borcima ratova devedesetih da iz srca i sećanja izbrišu grižu savesti i prihvate da svojim delovanjem nigde nikada nisu počinili nikakve grehove. Iako oni osećaju da jesu.
Nema na čemu.

SELEKTAH: 0/10

No comments:

Post a Comment