30 September 2009

IMA LI PILOTA U AVIONU? (DEO TREĆI)

Uprkos tome što nam hejteri svojim prisustvom podižu broj poseta wickEd i ja nastavljamo dalje




VAMPIRE DIARIES (CW)

autor

MMG: prema romanima L.J. Smitha preradio Kevin Williamson (Dawson Creek, Scream, I Know What You Did Last Summer...)

žanr

MMG: vampirski Dawson’s Creek

o čemu

MMG: U drakulasto izgledajuće mesto Mystic Falls vraća se stogodišnji vampir Stefan (u dvadesetogodišnjem telu). Razlog je srednjoškolka Elena koja izgleda kao inkarnacija/potomak njegove ljubavi Katharine od pre sto godina. Međutim, ubrzo nakon njega dolazi i njegov zli brat (igra ga Boone iz Lost-a R.I.P.), koji baš ne voli svog brata, plus tek treba da razvije želju za otimanjem oko Elene. Pored njih u priču je uključena još serija 90210-istih epizodnih debila.

valja li?

MMG: Twilight publika neće imati problema što ovde sve izgleda grdnije nego u „njihovom omiljenom filmu“, ali užasno liči. Ne znam u kom pravcu (koji bih ja poželeo) će radnja ići, ali jedva sam izdržao i pilotnih 40-ak minuta.

šanse za preživljavanje

MMG: Nažalost, velike. Ovo je sa 4.9 miliona gledalaca bila najgledanija premijera na kanalu CW.



THE GOOD WIFE (CBS HBO)

autor

wickEd: executive producers – Ridley Scott, Tony Scott et al.

žanr

w: legal drama

o čemu

w: Pošto su njenog muža senatora uvatili da „laže i krade“, a zatim skembali i u tvorza, Alicia Florrick (koju izvanredno dobro glumi Julianna Marguiles) nalazi se u situaciji da posle trinaest godina “materinskog odsustva” počinje da radi za advokatsku firmu svog druga sa studija.

valja li?

w: Prvo što mi je privuklo pažnju bio je osećaj da gledam film, a ne televizijsku seriju. Zatim i vrlo elegantna i sofisticirana atmosfera koja je izgrađena oko teme koja je mogla da diše i na isparavanja skandaloznosti, tendencioznosti i ostalih „niskih“ pobuda. Ališijine emocije su prikazane bez prizivanja melodrame, i bez lažnog „po-svaku-cenu“ optimizma koji bi neka lošija ekipa definitvno pokušala da nam proda. Glumačka ekipa je takođe top. Jedino što bi ovu seriju moglo da uništi su dosadni i klišeizirani slučajevi.

šanse za preživljavanje

w: Ozbiljno, a dobro. Prava retkost. Ogroman potencijal ulaženja u lične živote i zaplete daju mi nadu da će ova serija dugo postojati.



THE MODERN FAMILY (ABC)

autori

MMG: Steven Levitan (Just Shoot Me, Back At You...) i Christopher Lloys (Fraiser, Back At You...)

žanr

w: new and improved sitcom

MMG: lažni dokumentarac/ novoenbisijevski sitkom

o čemu

w: Pseudo-dokumentarac o životima tri porodice koje su, gledano sa površine, potpuno međusobno različite.

MMG: pratimo tri porodice uvezane rodbinskim vezama- jedan „normalan“ par sa troje dece, gej par i oca porodice sveže oženjenog sa vatrenom Kolumbijkom

valja li?

w: Prvo oduševljenje sitkomom ove godine. Vrlo dinamično, u obliku niza scena čiji ritam mene najviše podseća na How I Met Your Mother (means excellent in my book). LOL momenti nisu retki, a presecanje intervjuima koje likovi daju direktno u kameru omogućava vrlo specifičan način karakterizacije. Odlično napisano, sa dovoljno provokativnih socijalnih tema koje ovom žanru daju dodatni ukus. Jedan od sitkoma koji imaju šansu da u svakodnevnu upotrebu dodaju reči koje su izmišljene u seriji.

MMG: Urnebesno! Glumci su tip-top, sve vreme kolje satira, podseća na Weeds, provokativno je, duhovito i dinamično.

šanse za preživljavanje

w: fingers crossed da gledamo ovo 10 sezona.

MMG: Hit!



OFF THE HOOK (BBC)

autor

MMG: Dean Craig (Death At Funeral)

žanr

MMG: studentski sitkom

o čemu

MMG: Džgoljavi Danny dolazi na fakultet i prvog dana se zaljubljuje u Becky. Nažalost, za njim dolazi i njegov drugar Shane, džindžer bucko, koji iz najboljih namera uradi sve kako ne treba. Plus, kao i u IT Crowd imamo vampirolikog tmurnog epizodistu.

valja li?

MMG: Ništa novo, ali meni je bilo zabavno. Svi likovi su dopadljivi, fore su malo u duhu American Pie, a ni na tržištu nema sitkoma smeštenih u ovo uzrasno doba.

šanse za preživljavanje

MMG: do zimskog raspusta, I guess...




3 comments:

  1. good wife i modern family, dakle. ali tek pošto se završe sezone, ionako previše starog materijala imam...

    ReplyDelete
  2. ko je picka sa prvog kavera?

    ReplyDelete
  3. prvi susret sa guglom je najtezi, znam...

    ReplyDelete