26 September 2009

Premijere: VERIDBA


Sve što mrzite u romantičnim komedijama… je tu










VERIDBA/ The Proposal

r. Ann Fletcher

selektah: 3 / 10

Kako je ovo potpuno nebitan film koji ćete ili pogledati na mazohističko insistiranje vaše devojke ili jednog bezveznog utorka od pola dva noću na Pinku (u sedmoj reprizi), neću se ni truditi da napišem nešto što biste pamtili duže od te Ziro Koka Kole koju cevčite dok ovo čitate.

Šta to (treba da) mrzim(o) onda?

1) Velika holivudska zvezda koja radi sve isto što i do sada, samo manje smešno.

Ovaj put to je Sandra Bullock koju ako još malo zategnu, moraće da promeni ime u Lucy Liu. Ništa od toga je, naravno, nije sprečilo da bude najsvetlija tačka ovog filma.

2) Plot koji obećava.

Ona je njegov sajko-šef koja ga primora da je oženi kako je ne bi deportovali u Kanadu. I dok se vi potajno nadate da će ovo možda biti priča o đavolici koja možda nosi pradu i koja će sad da pokida rodbinu na svadbi (makarmalopliiiz), vrlo brzo postaje jasno da kad i fakin Carrie Bradshaw šest sezona razmišlja o udaji onda to verovatno radi i preostalih 99% žena- O, ne, ne još jedan romantični film o fakin svadbi!

3) Muški partner koji nema karaktera.

Ovde je to Ryan Raynolds (dok se svi mi pitamo zar Owen Wilson nije simpatičniji). No, Ryan je tu kao “realistična” mogućnost za sve one koje su udate za morone, ali i dalje maštaju o sreći.
















(Jedna od ove dve žene trebalo bi da bude uzor drugim ženama)

4) Fakin femili riunijon!

Tata-drkoš, mama- divniša i baba-odlep. Treba pohvaliti da je neko ovde lik bake “kreativno” raspisao imajući u vidu otkačenost lika koji je zlatna lejdi Betty White igrala u Boston Legal.

5) Bivša cura.

Nažalost od mladoženje, ne od mlade. U ovom filmu toliko očigledno dolepljena da se ona sama sirota praktično obraćala gledaocima sa pitanjem- šta koji tuks ja radim ovde?

6) O, ne, sad će ona da…, pa će onda da se…, a onda će da se desi nešto loše… i onda će na kraju da se….

Razumem da su sve to zakonitosti žanra, ali razumite i vi mene- zabole me!

7) Razmišljanja o podmukloj poruci filma i dalje ne znače da smo mi podmukli.

Dakle, imamo rediteljku Anne 27 FAKIN Dresses Fletcher koja režira film o snažnoj, osornoj, ambicioznoj ženi, koja iako ranjiva ima odbrambena muda od sveta kojim dominiraju muškarci. Ali u trenutku kada se nađe u nevolji koje je jedino rešenje koje može da je spase? UDAJA! Ali, tu nije kraj ove uber-tradicionalističke indoktrinacije mladih žena uvijene u kvazi-feminističko pakovanje. Sirota šefica taj brak mora da zasluži, da ga iskreno poželi, jer samo tako može naći stvarni spas! Jer samo tako može dobiti “approval” sredine oko sebe.

Sad mi dođe da onu trojku srozam na nulu.




4 comments:

  1. Stvarno ne znam kako sam ja tebe ubacio u rss..
    Zheshcji si kenjator na webu brate..
    I love you man ti dobar.. buuxaxaxa..
    Dood bye...

    ReplyDelete
  2. stvarno ne znam. mozda ti je mama rekla da to uradis.

    ReplyDelete
  3. hahahaha. burn.
    jel bese postojao neki film ''i ja tebi kevu''?

    ReplyDelete
  4. E neka si mu rekao!
    hahahahahaha!!!
    MMG RULEZ!!!

    ReplyDelete