24 October 2009

LJUBAV JE... kad oboje imate muda

RAMMSTEIN - Liebe ist für alle da (Motor Music)
misli mojom glavom: Goran Milenković





Nijedan album ove godine ni iz daleka nema ovoliku količinu samopouzdanja. I ne uspeva da vam to samopouzdanje napumpa, u overdouz količinama.

Nemate hrabrosti/ mrzi Vas da... (otkud znam za šta, ne poznajem Vas) - slušajte Liebe ist für alle da.

Imate osećaj da možete sve. Majke mi.

Bio bi idealan saundtrek za srpsku povorku ponosa. Naziv albuma Ljubav je tu za sve (Glavomkomandujući ne zna nemački!) zvuči kao nesuđeni slogan sabotiranog događaja. Skriveni iza bezobraznih marama i zastava, istinski pederi (huligani) bili bi prestrašeni. Efekat samopouzdanja na njih ne bi delovao, jer Rammstein u militarističke himne vešto ubacuju subliminalne poruke koje nose plemenitost, ekstremno nenasilne prirode.

Da je pravde video rad za temu Pussy*, najveći (meta-muzički, sorry) umetnički iskaz 2009., bio bi krunski eksponat na ovogodišnjem Oktobarskom salonu, ili barem delio glavnu nagradu sa Rašom Todosijevićem.

Uvodnu temu Rammlied bi trebalo puštati sa razglasa na svim paralisanim ulicama prilikom Medvedevljevog hodočašća. To je zvuk ispražnjenih ulica i automobila koji stoje kao da su svi za volanima mrtvi. Muzika koju je trebalo da slušaju svi policajci pre polaska na posao hendikepiranja grada**.

Jeftiniji je od kokaina.




Ako ste na medikamentima koji dižu raspoloženje – unošenje albuma u organizam nije opasno kao mešanje sa alkoholom.

Neželjeni efekti: vrlo verovatno svršavanje pre deluxe edition pesama. Umesto odlaganja zadovoljstva, krenite sa slušanjem otpozadi.

Deluxe komentar: svako eventualno preterivanje u tekstu je čista fiziološka posledica adrenalinskog udara. Ne silazi mi se na zemlju.


selektah: do jaja / *****

* video rad zaslužuje esej od strane ozbilnog istoričara umetnosti. ** jutros sam išao u susret jednom od milion policajaca i gledao me je popreko. Slušao sam Pussy i uzvratio mu istim pogledom. Možda čak i jačim. Ništa mi nije mogao. Ništa.


MMG super-deluxe komentar: Pisaćemo o Rammstein svaki dan ako treba. Kome se ne dopada, tamo mu je novi prozor.



3 comments:

  1. nezavisni sindikat mmg posetilaca25 October, 2009 02:46

    i mi ćemo podjednako redovno govoriti da je rammstein koncentrovano sranje - doduše sa manje učitane argumentacije i još manje testosterona.

    pa ko duže izdrži.

    vaša je metla - naša je pravda.

    ReplyDelete
  2. gorane,
    nije lako biti entuzijasta...sve pohvale za srčanost

    ReplyDelete
  3. @nezavisni sindikat: ako je metla kod nas kako to da ti dižeš prašinu?
    ne vidim potrebu za ratobornošću. ili dijalog ili mir i tišina.

    @kerovođa: hvala na razumevanju

    ReplyDelete