07 December 2009

wickEd TV

Već neko vreme razmišljam da „odgovorim“ na listu od 10 razloga zašto Glavomkomandujući voli da gleda Californication. Evo mojih 10 razloga zašto volim Entourage (HBO).

piše: wickEd girl


10. Iako kulturološke i socijalne razlike između američke istočne i zapadne obale uglavnom podsećaju na pizdarije koje lokalno prepoznajemo kao nesumnjive različitosti između Hrvata i Srba, u Entourage je clash između dve obale dovoljno suptilan i nenametljiv (onima koji ga ne vide ili ne mare da ga vide), a sa druge strane, i dovoljno očigledan da proizvede neverovatnu tenziju ludila neposrednosti i nadrkanosti istočne i ludila ambicije i pokvarenosti zapadne obale.

9. Sve što pruža uvid u funkcionisanje Hollywooda, pogotovo njegove ružnije strane, vrlo je zabavno.

8. Najbolja uloga Matt Damona. Ever.



7. Da je Gete danas živ, Johnny Drama bi bio junak trećeg nastavka Vilhelma Majstera.

6. Ako bi imalo šanse da reč cool ponovo postane cool, Entourage bi radila PR.

5. Aaron Sorkin ima cameo ulogu igrajući sam sebe.

4. Ako je ikada postojalo idealno mesto za snimke nadrkano dobrih riba, nadrkanog repa i nadrkanih automobila… ovo je to idealno mesto.

3. Čak i ako ste najcrnji cinik u duši, nema šanse da ne navijate da Vince Chase bude najveći superstar na planeti.

2. Bromance u četvoro. Duble the fun.

1. Dve reči: Ari Gold.



Let’s hug it out bitch(es)!


Ovonedeljni hit moment #1: Zach Gilford u 4x05 epizodi Friday Night Lights. U stvari, čitava epizoda je fenomenalna: uspela je da od onog što bi u nekoj drugoj seriji značajno smrdelo na krajnju patetiku i udaranje na najniže sentimentalističke sklonosti (sahrana vojnika poginulog u Iraku) napravi emotivno autentičnu sliku konfuzije neraščišćenih odnosa između oca i sina, oca i porodice, sina i porodice. Uspela je i da pitanje opravdanosti rata u Iraku postane potpuno nevažno, ali ne u nekom smislu bežanja od relevantnosti tog pitanja, već suočavanjem sa neposrednim posledicama rata, koje političku motivaciju i ideološko politikanstvo tumačenja u kontekstu televizijske drame čine neprimerenim. Gilford je ovom epizodom ušao među velike igrače. Svaka čast.



Ovonedeljni hit moment #2: Entourage još dve sezone na TVu, a onda verovatno i film.

Ovonedeljni hit moment #3: Michael Kenneth Williams, nama poznatiji kao Omar (The Wire), govori o sličnosti uloga koje dobija: “I’m not afraid of typecasting; I’m afraid of not eating.”

Ovonedeljni shit moment: ova nedelja beše dobra. Ovo je verovatno tačno pre svega zato što uopšte ne gledam takozvanu domaću televiziju. Inače bi verovatno samo ova rubrika prominentno figurirala.

No comments:

Post a Comment