05 April 2012

NOVE SERIJE

Missing, Bent


Missing je nova serija scenariste filma Danger Zone 3: Steel Horse War. To vam, možda, naslućuje kvalitet materijala. I nešto je što ja nisam znao pre gledanja pilota. Glavnu ulogu ima ona riba iz onog filma u kome nju osude da je ubila muža, a ona nije, pa ona odrobija to, a posle se ispostavi da je on živ, pa ona može da ga ubije, bez da sada bude ponovo osuđena. Ovo je još gluplje.

Ovde ta riba, dakle, igra FBI agenta u penziji, u koju ju je oterala iznenadna smrt njenog supruga, također tajnog agenta. Ona sada vreme provodi u džogingu i baveći se floralnim enterijerom, ali kada njen sin nestane u Rimu, ona odlazi tamo i pretvara se u ženu-ratnicu kakvom su je jednom davno znali. Zaplet je takav da ga ni Brett Ratner ne bi fasovao.

Sve je jezivo naivno, scenario kao da su radili dojučerašnji autori neke dnevne telenovele, pare su spucane na najružnije kadrove evropskih gradova, a ideja je, bez sumnje, potekla nakon ogromnog uspeha Neesonovog daj harda po Evropi Taken.

Užasno i još više negledljivo.
A baš takvim sam zamišljao i novi NBC-ijev sitkom Bent.


U pitanju je prvo autorsko ostvarenje Tad Quilla čoveka koji je kao scenarista i producent na nekim manje-više zabavnim programima kao što su Scrubs ili Samantha Who. Bent ima neobičnu premisu- razvedena žena poziva majstora da joj sredi kuhinju u novoj kući. Majstor je tek izašao iz riheba (ako sam dobro razmeo, pošto smo prvo gledali drugu, pa prvu epizodu) i ima problem da okupi staru ekipu sa kojim je nekada radio. Njegovog oca, koji je neuspeli glumac, igra legenda Jeffrey (između ostalog Arrested Development) Tambor, a dvojicu njegovih radnika J.B. Smoove iz Curb Your Enthusiasm i Jesse Plemons iz Friday Night Lights. Nju igra i dalje zavidno zgodna Amanda Peet.

Kažem premisa je neobična, jer očigledno da nije moguće da cela serija (nekoliko sezona) bude oko toga da on njoj popravlja po kući, ali kao startna pozicija obećava jedan lepuškast i zabavan sitkom koji će se možda dopasti onima kojima se (nije) dopao Cougar Town. Ljubavna tenzija između majstora i poslodavke je očekivano već počela, a tu je i njen drugi udvarač i njeno freaky dete koje kao da je ispalo iz dupeta princa Valijanta.

Ću gledati, jer je oseka sitkoma.

No comments:

Post a Comment