21 February 2014

WARPAINT - Warpaint (Rough Trade)

Deset razloga zašto treba voleti ovaj album


Dosadno je pisati recenzije. Evo činjenica, evo mog mišljenja, evo dokaza moje naslušanosti da fundira moje mišljenje. Boring.
Ionako na kraju sami morate da probate. Ako vas zanima.

Blesavimo se.

1. Zima je. Kad dođe proleće ptice koje lete unazad na jug odneće ovaj album daleko daleko.

2. Treba voleti bend koji ume da podseti/ podseća na Cranes. Kao Warpaint u petšopbojsasto naslovljenoj pesmi Disco/ Very ili Cc.

3. Naročito ako taj isti bend, podjednako uverljivo već u sledećoj pesmi, Go In, podseća na Sade. Njenu stondiranu, ali ništa manje suncozalazeću verziju.

4. 12 razloga je nepotrebno mnogo.

5. Kad se pesme ne razlikuju to se zove monotono. Kad pesme liče, to se zove atmosfera.

6. Ne znam zašto bendovi vrlo često svoj "drugi, nezgodni" album potope u svoje strahove, bojažljive melodije, crne misli. Ali u ovom slučaju mi je toliko drago zbog toga. Warpaint, di album, vas neće odvratiti od samoubistva, ali će vas podsetiti da je to što ste zlostavljani kao dete vredno toga. Zato oprezno.

7. Probajte prvo sa slušalicama. Mrak treba tretirati kao pufnasti zimski prekrivač pun perja. Skočite u njega, jer to toliko prija. Protresite ga i onda opet!

8. Ovo je šugejz muzika iz koje je sklonjen šugejz. Skoro sasvim.

9/10

10. Žene su poslednje utočište muškarca.

8 comments:

  1. <3 /okupao sam se i trebalo je da pustim +++ - jer ću, kao, da pišem o tome - ali, kao i skoro uvek posle kupanja a uvek pre spavanja, pustio sam The Fool /ne mogu više di album života// <3

    ReplyDelete
  2. Prenet si: http://tmblr.co/ZlEufo184PnS2 i tvitovan: https://twitter.com/WarpaintSerbia/status/436882041804574720

    ReplyDelete
  3. Warpaint vs. Damien Jurado?

    ReplyDelete
  4. imas srece, kuckice

    ReplyDelete
  5. Znaš li ti da je CC = Chris Cunningham? (Ja nisam znao do pre nekog vremena...) Ipak je tu pesmetinu pisala basistkinja, i zajedno s ostalima objavila pre tačno godinu dana /preneću na Fb/.

    ReplyDelete