27 March 2018

THE VIETNAM WAR



Pročitajte tekst, jer onda postoji ogromna šansa da ćete pogledati i seriju. Računamo na vas. Before/After i ja.


7 comments:

  1. Odavno sam tražio film/seriju/literaturu koja bi kvalitetno obradila ovu temu. Verujem ovom blogu, hvala na preporuci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. javi mi kako si prošao, jednom kad odgledaš

      Delete
    2. Da javim kako sam prošao, ipak sam obećao. Možda se razvuklo i duže nego što sam planirao (ispiti, rokovi, obaveze), ali gledao sam baš pažljivo i detaljno.

      Zajedno sa La Grande Bellezza i The Deuce, ovo je možda jedna od preporuka sa bloga koja mi se najviše dopala, pogotovo jer me je tema baš zanimala.

      Nemam neki komentar koji već nije napisan u odličnom tekstu za Before/After, osim koliko je jezivo kakva je to klanica bila. I kako su ljudi predstavljali samo broj, a ne ljude. I kako su lagali javnost, i kako se to radi i dan danas. Treba pustiti da se slegnu utisci, pa pogledati opet.

      Hvala za ovo i što više ovakvih serija! <3

      P.S. Zanimljivo je kako se u ovoj seriji čuje Nikson koji u telefonskom razgovoru kaže:"We'll bomb those bastards right out, off the earth. I really mean it", a da je isti falsifikovan i pretvoren u citat:"We'll bomb those Yugoslav bastards right off the earth. I really mean it", u filmu "Hjustone, imamo problem". :)

      Delete
  2. Brate Fridume, fala ti za ovu preporuku! Već dva dana sam u Vijetnamu i praktično ni o čemu drugom ne razmišljam. Iz koliko jebenih uglova su ova dvojica prišla seriji....Skroz se slažem se za korišćenje muzike. Greota pljusnuti tolike pare za prava i onda da se čuje samo 4-5 sekunde neke ludilo pesme. A i takav su punchline mogli napraviti da puste samo neku pesmu preko onih slika, bez naratora. Ali hajd da ne cepidlačim. Nego, ako slučajno iskopaš negde onaj Bernsov dokumentarac iz 1994. o bejzbolu, javi u kojoj trafici da tražim (nigde ga ne nalazim). Nikad se nisam ložio na bejzbol, ali kako uskoro palim u kolevku, kontam da bih mogao poslednji put u životu da probam da se navučem :) Btw, ovaj tekst o Vijetnamu ti kida!

    ReplyDelete
  3. Stvarno sam prvo pomislio koj će mi moj ovo, a onda sam počeo da gledam...

    ReplyDelete
  4. Moram da odbranim rts. Imas dve sjajne serije, doduse radjene krajem osamdesetih. To su "Politicki sukobi u Jugoglaviji izmedju dva rata" i sjajna "Jugoslavija u ratu 1941-1945". Obe mozes pogledati na tubetu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zdenko,
      hvala na korisnima (probaću da pogledam), ali rts stoji za radio-televizija srbije, a ne za jrt koja je verovatno producirala to što pominješ.

      jugoslavija je bila ozbiljna zemlja. a ne ovo...

      Delete