28 October 2019

INSIDIOUS: THE LAST KEY

Kobna greška 2...



Četvrti nastavak sage Insidious o demonima koji terorišu domove, kao franšiza razapeta između pseudo- kemp "rijalističnosti" (sic) Paranormal Activity i pseudo-prestižne dramatizacije The Conjuring, trebalo je da odgledamo još za doček 2019, ali nismo stigli. S obzirom na rutinsku obradu ovog "prikvela" prva dva dela franšize bilo bi bolje da nikada nismo stigli.

Tema ovog nastavka, a to sam sve shvatio istražujući njegovo mesto u "Insidious univerzumuuuuuu", jer sam kurcoboljno potisnuo iz sećanja sve sem magične Rose Byrne, zapravo je "oridžin" priča glavne akterke, medijuma Elise Rainier. Ovaj put kroz rešavanje slučaja demona u njenoj rodnoj kući, mi zadiremo u njenu mračnu prošlost, smrt njene majke, ulogu njenog oca u svemu tome, neobičan link sa #meToo pokretom i upoznajemo pra-demona koji je inicirao čitavu sagu ili, barem, onaj deo koji se tiče Rainierove.

Insidious u sredstvima kojima plaši deluje zastrašujuće zastarelo i neinventivno, reciklirajući prepoznatljive momente franšize. Zahvaljući samouverenosti medijuma i njenih pomoćnika, kao i sveprisutnom humoru (kao najvećem neprijatelju dobrog horora), gledalac apsolutno nikada ne očekuje borbu sa nepobedivim zlom, već mu sve pre liči na detektivski meč u kome je pobeda pravde skoro sasvim izvesna, samo što će biti izmučen nepotrebnim melodramskim momentima dok se to ne desi.

By the way, da li ste vi znali da je ovaj serijal u nas preveden kao Astralna podmuklost?! Svetihebem, koliko je to tek strašno!

SELEKTAH: 0/10


1 comment:

  1. The loan offering of 2% of the rate is very interesting in which I found Pedro Loan to offer an original and quick loan procedure ever, because since I submitted a request for a loan to Pedro and his guaranteed company in New York, I managed to manage my job and settle other financial needs , Pedro and his guaranteed company offer me a loan at the rate of 2% of 2 million euros for my starting job and I'm so proud to announce that Pedro Loan is the best place to acquire any kind for any kind of loans.

    Contact Pedro Mail: Pedroloanss@gmail.com

    ReplyDelete