01 April 2020

SONIC THE HEDGEHOG

Jasno vam je kako je i ovo stiglo u naše živote...


Rekao bih da nije bilo nekih prevelikih očekivanja od ovog filma, uprkos kambek prisustvu Jima Carrey-a, a od strane producenata "koji su nam već priredili Fast And Furious i Deadpool", s obzirom da su ljudi angažovani na scenariju i režiji u zbiru imali malo više iskustva od mene i vas. U tom smislu, ono što smo dobili može prijatno da nas iznenadi.

Iako dečiji film, Sonic The Hedgehog neprekidno svojim sitnim forama namiguje starijoj publici kao da joj poručuje- mi znamo da je sve ovo za vašu mlađu braću i sestre, ali sasvim je okej i ako se vi zabavljate. I to se manje-više desi u nekoj skormnoj meri.

Baziran na SegaMega igrici o brzom ježu (ili šta već, IdontcareIdontwannaknow), koji iz svog sveta kroz magični, prstenasti prolaz stiže u ovaj naš, gde mu se posle godina uspešnog skrivanja, nakon jedne njegove erupcije elektro-besa, nakači doktor Robotnik, zli naučnik i saradnik američke armije, u suštini je rimejk priče o E.T-iju ili bilo koje slične dramske postavke u kojoj se dete sprijatelji s "neobičnim stvorenjem". Jedino što je ovde to dete- lokalni policajac, koga poznanstvo sa ježom Sonicom zatiče baš pred transfer u San Francisko...

Nakon pojave doktora Robotnika ("Carrey being Carrey") film postaje jedna duga potera sa povremeno zabavnim rešenjima, benignom komedijom, nešto malo kvazi-Transformers akcije, čisto da se kompletira namera da ovo bude film za što širu ciljnu grupu.

Sam Sonic je vrlo simpatično napravljen, sa piksarastom kombinacijom "duše od čoveka" i "male prznice" i njegov šarm je ono što vozi ovaj film. James Marsden kao policajac Tom dejstvuje kao prva zamena za Zaca Efrona sa istim glumačkim setom i spektrom očekivanja. Dok Carrey u izvesnoj meri ne koristi svaku priliku za svoje ego-vratolomije, ali definitivno oseća da je ovaj film dao sve od sebe da mu za to napravi prostora.

Deci je prijao. Radnja je jednostavna i lako se prati, Sonic je zabavan i drži pažnju, a pri tome njegov šarm i njegove akcije bivaju dovoljno zanimljive i za dečake i za devojčice.

SELEKTAH: 6minus/10
  

No comments:

Post a Comment