17 October 2020

MMG ŽIVI I DALJE...

 ... ali na Instagramu.

Zakačite se na sisu @mislitemojomglavom i uživajte skoro kao i do sada.  


aktuelni podkast MOĆ VEŠTICA: https://www.mixcloud.com/MisliteMojomGlavom/mo%C4%87-ve%C5%A1tica-22112020-ne-celivaj-bli%C5%BEnjeg-svoga/


Do sada sam tamo pisao o:

(muzici) Skopski Snovidenija, Gavranovi, nemanja, Prljave Sestre, Perija, Sergio Lounge, Valentino Bošković, Alaska In Winter...

(filmovima) Rogue City, The Witches, The Staggering Girl, Melissa P, The Protagonists, Roba i kinta, The Apostle, Dust Devil, En compagnie d'Antoin Artaud, His House, Apartment 32, The Call, Bad Hair, Hardware, In The Tall Grass, Kwaidan, Yung, Spontaneous, On The Rocks, Borat Subsequent Moviefilm, The Housemaid, The Bronx vx The Vampires, There Is No Evil, Daniel Isn't Real, Kajillionaire, Silent Hill, Viy, Angst, The Trial Of Chicago 7, Peur(s) du noir, Zombie For Sale, Nocturne, The Babysitter, Proxima, Madeline's Madeline, Swans: Where Does A Body End?, A Dog Called Money, Lucky, Away, A perdre la raison... 

(TV Goniče o) We Are Who We Are, Tehran, La Revolution, Filthy Rich, To The Lake, Lovecraft Country, This Guest Needs No Introduction with David Letterman S03, West Wing 2020 Special, Fargo S04, Top Gear S26, The Boys, Utopia USA, The Walking Dead: World Beyond, Third Day, La Valla...


23 comments:

 1. Eto, počeo da pratim. (Za svaki slučaj: ako ti je problem s novim blogom - a ni meni se ič ne sviđa nova gama verzija - bilo štp imap amo ikonu za cloud a ne "upload from your computer" - ta oblačna ikonica pokriva i kompjuter. Ovo je verovatno glupo, ali šta znam, možda jeu tome bio čitav problem.) Znači, pratim i Instagram i tek sada kapiram da Caption može da bude opširan kao blog upis. E, ali ja s ajfona mogu samo peške da ukucavam caption, a kako si uspeo onolike čaršave da ubaciš s mobilnog - za mene nazadnjaka je tajna. Ja se teleportujem mikrotalasnom rernom. Kusturica i korejski Vladičin Han - ha!
  https://i.postimg.cc/Prtw9KBj/seljak-i-seljak.png
  Ja sam seljak pa ne umem ni gif ili video da metnem na instagram.

  ReplyDelete
  Replies
  1. cloud znači da opet moram da aploudujem negde, pa tek onda na blog. za korak komplikovanije nego do sada. nepotrebno.

   što se IG tiče, vrlo gerijatrijski i samouko učim. što se teksta u captionu tiče, iskopiram ga iz mejla, ne bih imao živaca da ukucavam direktno. možda deluje kao da sam sebi pravim više posla, ali zapravo imamo samo više koraka da pročitam i proverim napisano. što nije loše na moju bednu koncentraciju.
   gif i video se postavljaju kao i jpg, odabirom s telefona. isti proces.
   i tako...

   Delete
 2. Da se, manje više, ponovim i ovde. Ok je šta se kome sviđa, ali na ig je teško pratiti iole duži tekst. Jednostavno nije predviđen za to. Ako se odustaje od bloggera jedino je logično preći na wordpress. Nije komplikovano i imaš sve potrebno da blog izgleda fino kao i da ga je lako pratiti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. voleo bih da smo ovoliko intenzivno komunicirali i dok je ovaj blog radio kako treba.

   Delete
  2. Nisi bio dovoljno provokativan :)
   Lepo je bilo ovde ali ako ti možeš da pišeš, mogu i ja Instagram nalog da otvorim

   Samo pitanje je trenutka kad će neku ilustraciju da ti banuju

   Delete
  3. https://www.google.co.uk/amp/s/amp.theguardian.com/technology/2020/oct/20/instagram-censored-one-of-these-photos-but-not-the-other-we-must-ask-why

   Pazi kako se slikaš:)

   Delete
  4. pašću zbog par golih dupeta. story of my life...

   Delete
 3. Ne znam koliko si svestan da zapravo radiš isto što i Bloger. Oni tebe teraju da koristiš jednu uslugu zbog druge na koju si navikao, a ti nas teraš da koristimo Instagram zato što volimo da čitamo tebe, budući da je IG jako teško pratiti bez registrovanja. Ja sam bio redovna čitateljka, ali sada mi je to već prenaporno. No, svakako je bolje da bar negde postoji, nego da uopšte ne pišeš. Naći će se valjda neko drugi ko će čitati.

  ReplyDelete
 4. Klikcem ovde da bih video da li si se predomislio i vratio se. A nemam pravo da se ljutim. I svaki put kliknem na link za IG presece me odbojnost. Cudan sam i gadan deda rastem, znam. Ostajem samo na podcastu. No hard feelings, nista zlonamerno.

  ReplyDelete
 5. @Eponymous & @Anonymous (jbt, zar nema inspiracije ni za dfsdjs na tastaturi?)

  svako malo svratim na blogger da vidim da li je upload fotke proradio. nije.

  IG svakako nije bila moja željena opcija, ali mi je najpraktičnija. a mislio sam da je i većini, u smislu da moraju da načine najmanji napor da stignu do mene. plus su i tekstovi kraći.

  neću da vas pitam gde ste do sada bili, ali ću apelovati na vas da potrošite 1min na IG registraciju i nastavite svoju besplatnu pretplatu na nešto što vam prija. lepše je kad nas ima više.

  sve najbolje.

  ReplyDelete
 6. Da li ste znali...11 November, 2020 20:34

  ...da su na današnji dan rođene Bibi Anderson, Božidarka Frajt, Kalista Flokhart, Demi Mur, Jadranka Bajraktarović, Nina Seničar i Soraja Vučelić i da su sve porijeklom Crnogorke?
  ...da je prvim primerkom Politikinog zabavnika Tito obrisao dupe?
  ...da Slobodan Vujanović navija za Crvenu zvezdu?
  ...da se Gabrijela Spanić loži na Miloša Bikovića?
  ...da na Instagramu neregistrovani čitalac ne može uopšte da klikne i uđe na post?

  ReplyDelete
 7. Možda je glupo što se mešam u to kako ćeš ti svoje tekstove da objavljuješ ali bi baš bilo lepo kad bi izabereo način koji bi nam omogućio da ih pretražujemo, sortiramo i, što je najvažnije, da im se vraćamo.

  Zamišljam da kliknem npr. na recenzije albuma i skrolam da izaberem neki da preslušam, pretražim da vidim šta si pisao o nekom filmu koji sam upravo pogledao, kliknem na plejliste da se podsetim šta mi se dopalo na podkastu...

  Često nemamo vremena da stvari radimo kako treba ali tvoji tekstovi su isuviše dobri da bi bili sakriveni i izgubljeni u captionu neke ilustracije na aplikaciji gde je palac aktivniji od mozga.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Da li je vredan IG u odnosu na ovoliko izrecene ljubavi za tvoje misli?

   Delete
  2. reply i pacmanu i ovom zaljubljenom (osim ako to nije opet pacman):

   juče sam mislio da je bug na counteru mixclouda, jer sam menjao naslov naknadno, ali izgleda da za prvih 20 sati od postavljanja stvarno N.I.K.O. nije pustio sebi novi MV.

   ako pogledaš ove apele nagore nećeš morati da uključiš drugu ruku u brojanje zainteresovanih za sudbinu ovog bloga.

   bratori, sve ovo je moj opaki ego trip iz koga ne umem da izađem. jer ima nas toliko malo da je bolje da nas nema. tj mene.

   IG nije nešto što ima smisla ili odgovara nameni, već samo nešto što me trenutno, kao grančica, ne drži da ne zviznem o dno ponora pomenutog ego tripa.

   nadam se da sam ovim okončao diskusiju, ali ne i vašu dobru volju da bodrite slične poduhvate.

   thankS!

   Delete
  3. Mixcloud je poslao obavestenje o emisiji tek danas popodne.

   Delete
  4. neki bug. izvinjenje slušaocima.

   Delete
 8. Đe si sad da pišeš o Allahu u Sarajevu? Kofol kultura i mladi, a ovamo konzerva od čovjeka si.

  ReplyDelete
  Replies
  1. nasise, ma er doš'o alah u sarajevo?! jebomajku, čekali ste ga duže nego vučka!

   Delete
 9. Boris Vlastelica je pod stare dane postao Srbin, a Repetitor je i dalje cenjeniji u Hrvatskoj nego u otadžbini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ovo prvo nisam razumeo, a za ovo drugo se pitam- er ti to meni nešto prebacuješ?

   Delete
  2. "kao neki ukras kao oružije nato pakta" (naišao sam, pa da odgovorim...)))

   Delete