07 October 2020

FUCK YOU GOOGLE! FUCK YOU BLOGGER!

IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS.IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS. IMAGINE HERE A PICTURE OF SERGEY, LARRY AND THE REST OF BRIGHT MINDS BEHIND BLOGGER SUCKING A BAG OF DICKS.

Dragi prijatelji, 

hebeni Blogger je unapredio platformu i sad više ne mogu ni na jednom svom računaru da aploudujem ilustraciju (.jpg fotku) uz tekst.

Moja obraćanja Blogger mastermajndovima nisu urodila plodom. Mahom su me trolovali support pitanjima tipa "jeste uključili brisače na autu tokom postovanja?" ili "a probali da ugasite rernu od 15 do 17h?" ili uporno savetovali da aploud prebacim na Google Photos kao da mi u životu treba još jedan način penetracije od strane špijunskog Googlea.

Usled toga moram da obustavim postove do daljnjega.

Krenuo sam da se raspitujem šta je to Instagram i da li mogu sve ovo tamo, u manje reči, pa vam javljam.

Kus, kus, muč, muč- što bi rekli u mojoj trenutno najomiljenijoj seriji Tehran

ef

UPDATE: 

IG: mislitemojomglavom 

Stay tuned.


35 comments:

  1. Napravi sajt i plati hosting nesto malo para na godisnjem nivou i budi gospodar svih noci i vestica i trolova

    ReplyDelete
    Replies
    1. bas sam razmisljao kako bih mogao da trosim jos vise vremena, a sada i para, na ovo, kad ti sa idejom!
      i nije noć nego moć.

      Delete
    2. Vestice vezujemo za noc, ili su bajke i horori pretrpeli izmene za milenijalse, generacije z ili sta nas vec ceka. Ne kosta to puno a sloboda je prevelika, jednom kad napravis, stavljas kontent kao i ovde na blogu. Postoje i templejti(neko je to vec uradio za tebe) pa ne moras nista ni da pravis uostalom . Jednostavno je..

      Delete
  2. Blogger admini nek ga duvaju!

    Pratio bih MMG i kada bi izlazio u štampanom izdanju, pratiću i na Instagramu, uprkos interfejsu koji je (po mom mišljenju) za ovu namenu neadekvatan. :(

    Pregurao je ovaj blog/podcast i teža vremena, preguraće i ovo! Očekujem i radujem se boljem rešenju u vremenima koja dolaze. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. trebalo bi da bude još praktičnije. videćemo. dok ne izgubim i tu živce.
      anyways, hvala na lepim rečima. stay MMG!

      Delete
  3. pratim te od 2008. tada sam imao 16 godina, slušao na b92 moć veštica i čitao te (u huperu?) :) pre toga nisam ni znao da postojiš iskreno sam te zavoleo

    ReplyDelete
  4. A jebi ga sad. Nista, samo ti nama pisi kad ti se pise. I ako mozes ne brisi ovo, ili bar ozaduzi arhivu drugde. Cenimo te (nadam se) cak i kad si nadrkan.

    povremeni al verni slusalac od bemliga... kraja devedesetih

    ReplyDelete
    Replies
    1. nema brisanja.
      dosta je zgodno ovo sa IG za sada. nov izazov za format i obim pisanja. i lako se prati (čak i odavde).
      hvala na sto godina vernosti. nezamenljivo.

      Delete
  5. Koji problem se pojavljuje sa slikama?
    Prva stvar je da proveriš zauzeće na GDrive-u.... - čak i Bloggerove fotografije završavaju tamo.
    Ako je sa tim sve u redu, prelazimo na probleme sa novim interfejsom.
    Ukoliko treba da dodaješ opis na slike - ne bi trebalo da koristiš paragraph stil. Dakle, ide se na normal. U suprotnom - sledi haos. Bug prijavljen, popravljen, pa se vratio.
    Ukoliko koristiš slike bez opisa, može ti koristiti maleni trik - otpremi ih u Slike (Google photos) pa ih odande umetni u blog. Obrati pažnju da ti onda slike moraju biti tačno na mestu i da ih odande ne smeš obrisati.
    Treće: Drag 'n' drop slike u uređivač - da li pokreće upload?

    ReplyDelete
    Replies
    1. marginalan tajp11 October, 2020 01:50

      vidiš u čemu je stvar... interfejs bloga 2020. treba da bude takav da baba od 90 godina na njega može da ume da kači recepte za turšiju sa prigodnom ilustracijom. i da, 2020. je savršeno moguće da interfejs bloga bude takav da baba od 90 godina na njega može da ume da kači recepte za turšiju sa prigodnom ilustracijom. ova izmena, na koju mi se žalio još jedan blogspoter, je jedno neobjašnjivo responsivno-dizajnersko drkadžijstvo. e baš zato vajduga (blogspotu), što kaže ona korpulentna dama u velikom hitu sanšajna. podrška mladom slobodanu.

      Delete
    2. dragi trtimire,

      prvo, hvala na želji da pomogneš. nadam se da nisi uposlenik google, jer pitanja su (vam) slična.

      elem, google drive mi je 71% pun.

      nikakve opise slike nigde nisam stavljao- znači, najjednostavniji upload slike sa hard diska mog računara koja je prethodno skinuta sa interneta i nikada veća od par stotina kilobajta.

      tu fotku sam pre najjednostavnije moguće unosio omogućenim klikom na insert photo, pa izaberem from my computer. sada to ne može i server neprekidno prijavljuje "server rejected".

      dok je trajala tranzicija sa starog na novi format, mogao sam da prevučem fotku iz foldera direktno u otvoreni post, i da je potom uvećam i centriram. sad to ne može. već otvori prazan praugaonik na tom mestu koji tako ostaje da stoji.

      za uploud koristim dva različita računara, jedan pc i jedan mac, prvi windows 10, drugi koja god je poslednja verzija IOS-a. ni na jednom ne može.

      preporučivali su mi i guglovi pioniri google photos, ali kako to nisam nikada koristio, neću ni sada.

      eto.

      Delete
    3. marginalni tajpe,

      u ime svih baba sa receptima za turšiju, zahvaljujem ti na podršci.

      Delete
  6. Na imgur, pa ovdje samo link?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pomažeš ili odmažeš ili si blogger support?

      Delete
    2. Pomažem, nadam se. Nisam išao u detalje. Samo i jedino na Google Drive možeš kačiti slike pa ovde? Nema druge opcije.

      Delete
    3. "jedina opcija" nikada nije rešenje.

      Delete
  7. balkanski (ex-jugoslovenski?) john peel!
    zelim puno srece i bericeta na instagramu, vidimo se tamo. a iduce godine, boze zdravlja, mozda svi zajedno zatverkujemo na tiktok-u.

    ReplyDelete
  8. Opcija je rec koja odumire.
    Nemam ni ja opciju, ako odes na Instagram, moracu i ja da otvorim nalog.
    Divim se ilustracijama koje postavljas na MMG. Voleo bih da na novoj platformi, blog ili kako god bi se zvalo, izgleda isto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hvala na lepim rečima.
      ali mislim da se na IG više trudim oko ilustracija. ako se pridružiš, javi kako ti se čini...

      Delete
  9. Ja definitivno ne idem na instagram tako se ovde rastajemo. Srecno sa novom publikom

    ReplyDelete
    Replies
    1. zar ne možeš odavde da izađeš na IG postove bez učlanjivanja?

      Delete
    2. Izgleda da ne. Ali ne brini slusacu podkast i dalje

      Delete
  10. Pridruzicu se naravno, ne lozi me to sto sam jedan od 300. Fridume, samo napred.

    ReplyDelete
  11. Meni nista nije jasno..gde si sada?

    ReplyDelete
  12. Ako treba na instagram..ne znam bas..

    ReplyDelete
  13. Imam neki utisak da si naglo napustio ovu stvar.. steta je..

    ReplyDelete
  14. Ovo na instagramu je teško čitljivo, bar na kompu. Pa ovo bi bolje mnogo izgledalo na fb ako se već bira platforma na kojoj je potrebna registracija. Ako se već trebalo pobeći od bloggera (i ranije su sa "unapređenjima" dolazili problemi) možda si mogao/možeš razmisliti o wordpress blogu.

    ReplyDelete