21 April 2009

HARPER’S ISLAND

Ubijanje po receptu



Harper’s Island je nova serija na kanalu CBS. Počela je prošle nedelje i do sada su emitovane samo 2 epizode. Ja vam ekskluzivno otkrivam recept po kome je serija pravljena na osnovu gledanja prve epizode.

ZAPLET: Henry i Patricia su odlučili da se venčaju na ostrvu na kome je neki manijak pre nekoliko godina poubijao sedmoro ljudi. Jedna od žrtava bila je i majka Henry-jeve najbolje prijateljice, Abby, koja se, zbog venčanja, po prvi put nakon ubistava, vraća na ostrvo. Brod još nije ni krenuo, a neko je već počeo da satire nove žrtve...

AUTOR serije je Ari Schlossberg kome je ovo prvo autorsko čedo, a njegovu kreaciju (kako piše Wikipedia) dodatno su do-kreirali Jeffrey Bell (radio na X-Files, Alias...) i Jon Turteltaub (najsvežiji je u sećanju svima koji bi ga spalili zbog serijala National Treasure sa Nicholas-om Cage-om) koji je i režirao prvu epizodu.

RECEPT:

1. Agatha Christie je prodavana koliko i Biblija. Neko, dakle, mora da bude ubiven, a neko mora da otkrije ko ga je ubio. Idealno je ako to radi publika (poželjno putem SMS-a)
2. Kevin Williamson otac Scream-a, ali i I Know What You Did Last Summer, ali i Dawson Creek-a, revitalizovao je matricu slešer filma u devedesetim. Televizija se konačno primila 2009.
3. Ostrvo je oduvek nosilo dosta simbolike. Plus, u Lost-u radi posao već 5 sezona.
4. Amerika voli venčanja.
5. Amerika je majka serial killer-a.
6. Žene vole venčanja, muškarci serial killere, ali svi vole da se prave pametni i pogađaju ko je ubica.
7. Reality show u kome neko ubija takmičare, a publika pogađa ko je to, još uvek, nažalost, nije moguć.
8. „Svaki je čovek tajna. Koja se nikoga ne tiče.“- jedna je od najdugovečnijih američkih tradicija.
9. Ne može sve biti C.S.I.!
10. Adrenalin.

Kuvajte na tihoj vatri do 45 minuta. Jedan obrok dovoljan je za 13 osoba. Servirajte uz pivo.




No comments:

Post a Comment