19 September 2011

DAMAGES (ČETVRTA SEZONA)

Damages je možda pretrpeo fatalna oštećenja




Iznenađujuće bedan budžet koji viri iz svakog kadra i straši iz svake scenografije, kao i angažman reditelja kojima je Gorčin Stojanović bio mentor učinili su da se Damages sa trona na koji ju je uspela moderna grčka tragedija treće sezone sroza u prvorazrednu repliku Rođaka sa sela.

Osnovna priča imala je potencijal, ali su nepotrebni flešbekovi potpuno skrenuli priču sa dva oca koji su do zuba u govnima zločina. John Goodman je bio drag, ali nedovoljno zao.

Bočne priče prošle su još gore. Sa Pattyne strane briga o unuci trajala je prekratko da bi opravdala početak "bitke za unuku". Ellen koja tokom sezone pred kamerama nije uspela da skloni ni šiške sa lica prošla je još gore razapeta između dva muškarca od kojih ni sa jednim nije izgrađen nikakav emotivan odnos u koji bi poverovali.

Suština serije- odnos Njih dve, obećavajuće je započet kroz sitne malverzacije jedne i druge, ali čeoni sudar zamenjen je nekakvom patetično istaknom tiradom u kojoj ćerka prebacuje mami da je ovaj put preterala.

Poslednjih par minuta su skoro tragikomični.

Uostalom, pogledajte samo promotivni poster za ovu sezonu. Rađen je u jednoj beogradskoj agenciji.

No comments:

Post a Comment