12 October 2011

NOVE SERIJE

Penn And Teller Tell A Lie, Enlightened





Penn And Teller Tell A Lie je nova serija na Discovery kanalu u kojoj nam čuveni mađioničari sleš šoumeni predstavljaju sedam neverovatnih stvari od kojih jedna nije istinita sleš moguća. Mi treba da pogodimo koja. U prvoj epizodi proverićemo sleš saznaćemo da li se cesna može uspešno prizemniti ako se otvaranje levih odnosno desnih vrata koristi za navigaciju, da li krokodili postaju seksualno uzbuđeni ako im se pušta B-ton, kao i da li ljudska kosa može da posluži kao kanap za podizanje sportskog mustanga... Ja sam pogodio šta je laž, a sumnjam da ćete i vi imati problema sa tim. Scenografija nije toliko dinamična i inspirativna koliko u Penn And Teller Bullshit, Telleru nije pronađena odgovarajuća svrha, pa njegovo statiranje još više bode oči nego pre, dok Penn malčice preteruje sa samouverenošću. Kao femili entertejnment ovo je solidno, ali ni blizu zabavi koju su nam priređivali u društvu Jonathana Rossa u Penn And Teller Fool Us.




Ima li nekoga da ne voli Lauru Dern? Ima li ikoga da zna zašto je to tako? Pretpostavljam da su i producenti HBO-a u grinlajtovanju ove serije bili vođeni sličnim razmišljanjem. A pretpostavljam i da nakon odgledanog pilota imaju slično mišljenje kao ja- Laura Dern je fenomenalna, ali na šta smo mi ovde bacili pare, HEBOTE?!!

Enlightened nema naročitu ideju da li svojoj temi prilazi sa dozom ironije ili sa prigušenim entuzijazmom koga je, ipak, blam od onoga što želi da nam poruči. Laura Dern igra Amy Jellicoe, direktorku jednog od korporativnih odeljenja, koja dobije nervni slom nakon što je kolega direktor drugog odeljenja, sa kojim je spavala, na prevaru izbaci iz trke za novu poziciju. Nakon toga ona odlazi na Haiti gde prolazi kroz nekakav nju ejdž bulšit kurs koji od nje pravi blaziranu, večito optimističnu osobu spremnu na "mir sa svetom" oko sebe. Usput upoznajemo njenu majku (fenomenalno komična Diane Ladd), a i Luke Wilson projuri kroz par scena i svaka čast onome ko shvati ko je on u Amy-nom životu. Prva epizoda apsolutno ničim ne intrigira, niti naslućuje kako bi se ovde mogla razvijati priča (The Big C, United States Of Tara i Weeds, istina, prave nekakav okvir očekivanja...), ali s obzirom da je ovo HBO siguran sam da će svaki pravi TV fan ovome dati, makar, još jednu šansu. Pre nego što ubijemo Lauru.


2 comments:

  1. Еуропски Србин12 October, 2011 16:37

    Млади Слободане, срећна Вам Еуропска унија!

    ReplyDelete
  2. pfff... ja bih radije da smo kao izrael.

    ReplyDelete