20 October 2011

NOVE SERIJE

Man Up!





Nekako mi se ne mili da se ozbiljnije bavim ovom serijom. Ali da hoću, verovatno bih potegao pitanje "potestosteronizovanja" na američkoj televiziji- buđenja ugnjetanog tukija koji u svetu u kome više nema ko da klade valja pokušava da se izbori za neke stare, animalne, vrednosti. Forfuckssake, čak i ono đubre Crazy, Stupid, Love o tome govori (o čemu kasnije).

Mad Men podseća na slavne dane, Hung daje neke sugestije odakle početi, Last Man Standing obnavlja temelje, Bored To Death, iako autoironično, drži isti kurs. Dodajte na sve to da je Christopher Moynihan, autor ove serije i jedan od tri glavna glumca (prvi s leva) verovatno gledao Hungover i manje-više dobićete ideju kakav sitkom Man Up! treba da bude.

Imamo tri prijatelja koji su na različite načine mlakonje. Jedan je oženjen, drugi, njegov šura, je razveden, a treći (Christopher) pokušava da se odljubi od cure koja se upravo udaje za drugoga. Epizoda počinje i završava sa tim kako njih trojica preko neta igraju neku pucačku igricu (jebemtimetaforu!). Između toga oni s daleko manje uspeha pokušavaju da se (iz)bore sa nedostatkom sopstvene muškosti u običnim životnim situacijama.

Ako ste gledali Hangover onda ste se svemu ovde smešnom već tamo nasmejali. Ću pogledati još jednu epizodu, jer nada umire poslednja.

No comments:

Post a Comment