25 October 2011

NOVE SERIJE

Once Upon A Time





Pišem vam ovo dok mojim ušima praše izraelski death-metalci Sonne Adam. I clearly belong to the dark side.

VAU! Da piskaram ovo na engleskom nastavio bih sa WHAT THA FUCK WAS THAT?!! Uprkos i dalje svežem (i sličnom) utisku koji je na mene ostavio American Horror Story! Mislim, ipak je ABC nacionalna televizija!

OK, sumanutosti u Once Upon A Time ima toliko da sve nije stalo u prvu epizodu. Ona, bolje rečeno, služi kao neki intro/trejler za celu sezonu nego što bilo šta (smisleno) postavlja. Osim ako vi ne mislite da je pojavljivanje dečaka na vratima dvadesetosmogodišnje žene koji tvrdi da je njen sin i potom je odvodi u mesto u kome je sve stalo (jer je začarano!), a sve zato što je to pročitao u zbirci bajki koja se zove Once Upon A Time. A ne Biblija. Ili Kuran.

Bajke su bajke, ali ono što nam je navratnanos sročeno u prvoj epizodi bez ikakvih objašnjenja i sa brdom rupa dovodi nas u "današnje vreme" (koje je nazvano "vremenom bez happy endinga"- verovatno najbolji momenat serije) u kome su junaci iz bajke razmešteni na sasvim drugi način... nema nikakvog smisla. Oni ne znaju da su začarani, znači ne znaju da im je loše, a zajedno sa njima začarana je i ona (zla kraljica) koja ih je začarala.

Većina glumaca, uključujuči i Ginnifer Goodwin koja se u međuvremenu pretvorila u miša, su talentom anemični (sem klinca, koji je, izgleda, sam sebi pisao replike). U ostalom, koliko može da potraje šou u kome plavuša treba da spasi svet?

Ću pogledati još jednu-dve epizode. Ali (već) sada sve nade polažem u Grimm.

2 comments:

  1. http://www.megaupload.com/?d=FLXH8KSX ;-)

    ReplyDelete
  2. ''U ostalom, koliko može da potraje šou u kome plavuša treba da spasi svet?'' - kosobojizam i mizoginija. nadležne ngo će reagovati saopštenjem u rano jutro.

    ReplyDelete