19 December 2011

LISTA ALBUMA KOJE NE KAPIRAM

Uprkos trudu i uprkos trudu medija da mi svoje mišljenje nametnu ovi albumi su i dalje za mene LDP

Jeste, sve mora kao lista. I da- čista je slučajnost što se većina ovih albuma nalazi na Pitchforkovoj godišnjoj listi.


01. Bon Iver - Bon Iver

Taman kolika je razlika između kolibe i kampkućice tolika je i razlika između prvog i ovog Bon Iverovog albuma. Volim Calgary. U preostalom prepoznajem Donalda Fagena.


02. Iceage - New Brigade

Ovi danski pankeri su kao izmislili postpank za generaciju rođenu kad i Coke Zero. Mislim da više (kontroverznih) pesama ima na poslednjem albumu Bad Religion.


03. Drake - Take Care

Pre bih radio subotom nego slušao ovo.

04. St Vincent - Strange Mercy

Kad izađe novi Garbage album mnogi će se postideti što su na ovo bacili pare. Ali to i dalje ne znači da treba da im budemo prijatelji.

05. Fucked Up - David Comes To Life

Za bend koji od početka karijere uglavnom preglasno svira kurcu komponovana hard-core opera čini da na Princeovu Džehova Vitnes fazu (1996-2003) gledamo kao na Second Purple Rain.



06. Girls - Father, Son, Holy Ghost

Obično u sukobima novo vs staro izmeđ' drage mi Sesilije i mene ona zastupa vrednosti (rok) tradicije, ali ako nakon preslušavanja FSHG sebe ne upitate- what's the point?, možda je bolje da sebe poštedite bilo kakvog razmišljanja pre povlačenja oroza. Hipsteri koji ovo slušaju verovatno misle da je najveći crni muzičar pre Drakea bio Andre 3000.


07. Atlas Sound - Parallax

Pored toga što me ovaj čovek plaši svojom anoreksičnom pojavom preslušavanje njegovog novog solo-projekta podsetilo me je na Throwing Muses. Iako njegova muzika pre zvuči kao drugi album Belly.


08. War On Drug - Slave Ambient

Pročitao sam dosta recenzija ovog albuma i nijedna ne glasi ovako: Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan Bob Dylan.


09. Kurt Vile - Smoke Ring For My Halo

Možda ovo i nije tako loše (Žozefina kaže da nije), ali kad da čovek nađe vremena za taj sedmi album Mercury Rev? Stvarno, kada? I to onaj što nije elektro!


10. Cut Copy - Zonoscope

Nema ničeg posebno lošeg u/na ovom albumu. Ali nema ni u ulošcima za patike.

1 comment:

  1. Igrom slucaja 6 izvodjaca s liste sam imao priliku da vidim uzivo. I od svih njih, mislim da bi mogao Kurt Vile-u mozda da das jos koju, bar poslednju sansu? Bilo mi je simpa kad je posle koncerta doneo akusticnu gitaru i s nekim klincima svirao/pevao na stepenistu... retki su to trenu(t)ci u ova danasnja vremena.

    ReplyDelete