22 August 2013

SHARKNADO

Web hit


Ovaj film je stekao kultni status pre nego što je emitovan, a čak i sada, nakon što su ga mnogi videli i razočarali se njime (kao ja), taj hajp nastavlja da dejstvuje pa će Sharknado nakon što je prikazan na kablovskom kanalu SyFy stići čak i do nekih bioskopa u Americi ovog leta. Ispada da se radi o odličnom viralnom sadržaju, temi za razgovor (i benavljenje) i, što ćete vrlo brzo shvatiti čim počnete da gledate film, nečemu uz šta bukvalno možete da radite sve ostalo (life-share na socijalnim mrežama prednjači).

Kao i svaki film koji pretenduje da bude "budući treš klasik" i Sharknado ima fenomenalnu postavku- tornado koji dolazi sa mora ka Los Anđelesu usisao je u sebe jato ajkula koje sada bivaju razbacane svuda po kopnu zajedno sa nadolazećom poplavom koja im omogućuje "život na suvom". Filmovi katastrofe su izmišljeni zbog ovakvih zamisli.

U našem fokusu su jedan tata (Steven iz Beverly Hillsa 90210) koji zajedno sa par ljudi sa plaže na kojoj je surfovao kreće da spase svoju kćer, razvedenu ženu i sina. Ono što im se usput dešava, nažalost, čak i za najniže standarde treš filma lišeno je svake logike i ozbiljno ruži, rekao bih, mogućnost da vam se film dopadne. Jer kurcobolji koja dominira filmom nijedna ajkula ne može ništa.

Što ne znači da između najočiglednijih režijskih propusta, nezainteresovane glume stare garde i Baywatch potencijala mlade (eto nam Cassie Scerbo iz Make It Or Break It), nepodnošljivo jeftinih efekata, supertreš egzekucije ajkulinih 1na1 napada i totalne nelogičnosti koja nas sačekuje bukvalno sa svakim postupkom naših junaka i/ili ajkula, ima par zanimljivih stvari.

Jebi ga, ajkule izleću iz tornada svuda po Eleju, zavlače se u kanalizaciju i iskaču iz šahtova, lete svuda naokolo kao orlovi i nimalo ne deluju kao da im fali voda. I to je mega čak i u ovakvoj egzekuciji. A na kraju filma leteće ajkule stižu čak i do helikoptera iz koga dvoje mladih baca bombe u jezgro tornada (don't ask...) i onda Cassie ispadne iz helikoptera pravo u usta prolećuće ajkule i posle... Morate sami da vidite svojim očima. Trust me.

Ništa se više ne može reći. Sharknado 2 najavljen je za 2014.

SELEKTAH: 3/ 10

2 comments:

  1. Sve, sve, sve, ali fakin' Steeeeeve iz "BH90210" :D ...mogli su da ubace i Kelly Taylor da je recimo na početku bace ajkulama :D

    ReplyDelete
  2. zvuci genijalno, indeed. maja

    ReplyDelete