04 March 2014

OSKARI I/ ILI FEST: FROZEN i DESPICABLE ME 2

Kill me!Frozen sam počeo da gledam. Uprkos tome što je Žozefina kratko i jasno još pre više nedelja rekla da njoj ne pada na pamet to da gleda. I ja se složio sa njom. Sve dok film nije dobio nominaciju za Oskara, a moj OCD još jednu stavku u postojećem serijalu.

Frozen je o princezama, sa velikim očima i strukom malo debljim od čačkalice. Ja sam mislio da je ta vrsta portretisanja ženskih osoba proterana sa dolaskom feminizma i odlaskom Barbike. Ovaj Disney-jev zicer se bavi ukletom princezom koja ima tu "moć" da sve što dotakne pretvara u led. A kraljevstvo je negde u Norveškoj ili tako nešto. I onda ona pobegne od kuće, nakon krunisanja u kraljicu, da više nikada nikoga ne bi greškom zaledila. A ja prekinem projekciju.
Nažalost, kraljica Elsa nema nikakve veze sa Gretom Garbo.

Što se Despicable Me 2 tiše, keca sam odgledao kad mi se učinilo da nikakvog drugo "no-brainera" nemam na raspolaganju. Više se ni ne sećam kakav je bio. Dvojka je stigla do pedesetog minuta. Nije nepodnošljivo. Mahom zato što se za razliku od šatro-radikalnih/ progresivnih radova Pixara ovde junaci i dalje mlate, šutiraju, padaju i to rade na načine koji su mi i dalje smešni.
I glas koji je Steve Carell izmislio za (glavnog junaka) Grua je super. I dalje. Konačno da se neki od tih glumaca "koji pozajmljuju glasove" malo potrudi i da napravi neko "glumačko ostvarenje".
I volim što je Gru divan otac/ očuh trima ćerkama.
Ali ne verujem da ću završiti.
Evo ni danas nisam.

To dete u meni je probirljivo.

Frozen SELEKTAH: 0/ 10
Despicable Me 2 SELEKTAH: 5/ 10

No comments:

Post a Comment