10 November 2014

SIN CITY 2: A DAME TO KILL FOR

Mogao je ovo biti odličan trejler


Jedva se sećam prvog dela Sin City. Žozefina mi je ozbiljno asistirala u podsećanjima ko je s kim i zašto u ovom delu, baš kao u Sixth Sense, niko ne vidi Brucea Willisa (ako je to bila fora, bila je to odlična fora). Ali, pamtim ga kao nešto što je dobro izgledalo, bilo zajebano i poprilično zabavno.

Sin City 2 i sad dobro izgleda. Mislim da su Frank Miller i Robert Rodriguez doveli svoj miks do savršenstva (i to pričam na osnovu 2D verzije). On je i dalje zajeban, ali češće zajebano dosadan sa tom zajebanošću. Strip je postao sopstvena karikatura. I više ništa nije zabavno, da budem iskren.

Sise i obline Eve Green ne plene kako bi trebalo. Ona je femme fatale samo zbog đavolastih filtera koji su joj obojili oči pa povremeno izgleda kao đavolje seme u jeftinim hororima.
Jessica Alba i njen striptiz su ostavili dilemu da li je bilo dosadnije njoj ili nama.
Bruce Willis je ušao i izašao. Pretpostavljam za milion dolara.
Mickey Rourke i Josh Brolin deluju kao jedini koji su imali entuzijazma, pa nije lepo što su ispali najsmešniji. Rourkeov lik skoro kao Marti Misterijn Java.

Kao i u svakom lošem filmu, stvar je propala zbog nedostatka priče. Ne znam kako je u stripu, ali ovde su jedno tri fatalne zaljubljenosti izmešane sa pričom o osveti, a u sve to upleo se i ispleo Joseph Gordon-Levitt koji je i bukvalno prokockao svoju šansu da u njemu ostane. Razumem da bi Sin City trebalo da bude to što ih ovde drži na okupu, ali Rodriguez je to tako nemušto izveo da svako malo imate utisak da jedna glavna priča iseca drugu glavnu i nameće se kao glavnija, a da pri tome nijedna ne uspeva da vratolimnim vizuelnim akrobacijama probije treću dimenziju. Gomila klišea povezanih krvlju i spermom. Ali, samo da znate, zvuči bolje kad ja to tako kažem.

Bojim se da je Rodriguez istu vrstu nemogućnosti da iskorači iz stila koji je tako upečatljivo postavio demonstrirao i u nastavku Machete i Spy Kids, i sad u Sin City 2. Neko bi konačno trebalo da mu zabrani serijale i nastavke.
Alternativno fanovi pre mogu da se pozabave njegovim TV rimejkom From Dusk Till Down u kome nešto od palpa koji je Rodrigueza učinio besmrtnim i dalje solidno sija.

SELEKTAH: 3/ 10

1 comment:

  1. nešto razmišljam... jebiga, taj diplomatski skandal i to. to ti je kao kad slušaš pola velera, a kontaš da je džejms blant veći car od njega, a ne smeš da priznaš ni sebi, ni drugima. volimo rama, rama margarin. ili kad odeš u kafanu a tamo džipsi kings đobi đoba, a ti se sav raspizdiš na taj sentiment. ono, prođu te žmarci... dođe ti da kineskom vazom potegneš šifonjer. znaju li današnja deca šta je šifonjer? ili kredenac? zajebano bre. i na kraju kad ostane sam da svira. džipsi kings su do jaja. ne znam da li je b92 ikad pustio džipsi kings đobi đoba. može pavle veljković. sve žene vole pavleta veljkovića. mogao bi pavle da im zasvira đobi đoba, a one sa kastanjetama da heliocentrišu oko njega. što ti ne pustiš đobi đoba u moći veštica? taman vitar puše i vlada je korumpirana. missim, zamisli da si recimo elvis kostelo. mrsiš muda 50 godina i ne napraviš takvu stvar kao đobi đoba. pizdarija brate. i sestro. najbolji singl svih vremena. bluz dibiduz. sa tranzistor slušam. u kafanu srča do kolena, ja te volim curice malena. dim od cigarete u oči ulazi. brate, džipsi kings. đobi đoba. žešće nego elton džonov sakrifajz. a elton je čovek koji zna kako se radi hit. nikita, velika ti kita. emeghara, velika ti kara. ko se nije vozio na more 1996. i slušao sakrifajz i vlado georgijev i rođa raičević draga ne ostavljaj me sada ne razume ni srbiju. jedan sanremovski klasik. dovla i đaro, mislim. falio je neki bolji producent da to malo žešće narihta stvar na te primorske atmosfere. i neki džipsi kings na gitari da se ubaci i da vozi jedno pola minuta dok d i đ malo odmore. kao što vozi u đobi đoba. lično bih tu dodao i kneza, on je te godine imao prevrhstra stvar sve su druge samo blijede kopije sna i mislim da bi se dobro uklopio. a i nacionalni kriterij bi bio ispoštovan. kakav je knez bio šmeker, to mu je bio najjači album. sve su druge, moja mala, tina bambina. e, saće miloš topalović i raka đurović. crna tačka. jedina opoziciona tv emisija. ni crno, ni crveno, ni belo. ništa ispod 20 gradi. imam taman vremena da obrnem još jednom đobi đoba.

    ReplyDelete