19 August 2015

TAKEN 3

Ako Taken 4 ne bude o otmici Luca Bessona od strane razočaranih fanova, onda ništa.


Taken 3 je čak i za one koji su svesni da ne treba da očekuju ništa preteško razočarenje.

Evo i razloga za tako sumoran zaključak:

1. Kako je moguće da čovek koji je dvaput (!) okrenuo zemlju naopačke u pokušaju da spase svoju ćerku sada na smrt svoje bivše, ali voljene, žene reaguje kao da su neki zli ljudi zgazili komšijskog kera. Samo pitajte Jacka Bauera šta bi on uradio...

1a. Neobjašnjivo je i kako to da Liam Neeson, koji je pre par godina izgubio suprugu u skijaškoj nezgodi, nije uspeo da u svoj lik prenese AMA NI ZRNO! tih osećanja. A nije uspeo ni da deluje kao da u njemu više nema ničega što bi odreagovalo na jednu takvu tragediju.

2. Tata Bryan na početku filma svojoj odrasloj ćerki poklanja za rođendan džinovskog pandu. WTF?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3. Forest Whitaker, kao policijski detektiv Franck, u nekom trenutku biva pohvaljen od strane Bryana za svoju inteligenciju. Možete misliti o kakvom se geniju radi kada ga hvali čovek koji je uradio navedeno pod 2.

4. Rimejk Taken 2 proviri u poslednjoj etapi ovog filma. Na podjednako glup način kao i prethodno urnebesno glupo ostvarenje Oliviera Megatona.

5. Liam Neeson dobar deo filma izgleda kao neuspelo uspavani medved. A tako i priča.

6. Verenik Bryanove ćerke pojavi se na početku i na kraju filma. Između toga ga čak niko i ne pominje, ne traži i ne pada nikome na pamet kao potencijalna zaštita za vazda maleroznu kćer.

7. Rusi su glupi, bahati i istetovirani. Do te mere da je pravo čudo da Putin još uvek nije zabranio filmove Luca Bessona u Rusiji.

8. Die Hard 4 aka Live Free or Die Hard.

9. (ovo je možda trebalo da napišem pod 1c) Nakon što pronađe svoju bivšu suprugu sa prerezanim grlom, Bryan, poput neuspelo uspavanog medveda, skače oko nje i zove je po imenu i udara po ruci i licu. A onda uzme oružje kojim je počinjen zločin u ruke. Jer je bivši operativac.

10. Jer je neko Bryanovoj ženi prerezao grlo, jer bivši operativci u napadu besa/ludila/ljubomore tako ubijaju svoje bivše supruge.

11. Detektiv Franck nas, iz samo sebi znanih razloga, upoznaje sa Bryanovom biografijom, a potom i sa biografijama svih njegovih drugara, koji mu pomažu dok ga jure. Nagađam da Megaton nije znao drugi način da postigne eksploziju gluposti jačine više miliona megatona.

12. It ends here. Jer, brate, IQ ne pada niže.

Jedina olakšavajuća okolnost je što u pravljenje ovoliko bednog filma nije bio uključen nijedan Srbin.

SELEKTAH: 0/ 10

O Taken 2 ovde.

No comments:

Post a Comment