05 April 2017

(FAF21) IZ DALJINE (DESDE ALLA)

O pasivnom i agresivnom kurčenju


Iz daljine je venecuelanski Venecijanski pobednik od pre dve godine. U kome glavnu ulogu igra Alfredo Castro, "otac" Pabla Escobara i zvezda filmova Pabla Larraina. Kao neko ko ne beži od "nezahvalnih" uloga, Castro se ovde prihvatio igranja Armanda, zubnog protetičara koji seksualno zadovoljstvo traži i nalazi u masturbiranju pred rentiranim momcima.
Od ostalih stvari koje moramo da znamo o njemu- on ima sestru i ne baš neki odnos sa njom, i ima oca, koji je neki uspešan biznismen (ili se samo tako oblači), koji mu je zagorčavao život kao klincu. Otac se odnekuda vratio u Karakas, iz zatvora ili inostranstva, meni nije bilo jasno. Ali sasvim sigurno nije bitno.

Radnja filma počinje kada Armando upozna Eldera, psihopatičnog uličara i huligana, koji ga isprebija prilikom njihovog provog susreta.

Iz daljine je film o zbližavanju dva muškarca, od kojih je ovaj stariji sve do tog trenutka preferirao da stvari konzumira "iz daljine". Što na kraju rezultira malo "au bout de souffle" ishodom.

Debitantsko ostvarenje Lorenza Vigasa sačinjeno je mahom od konvencionalnog arthausičnog bavljenja temom, koja neprekidno landara između dokumentarnog i simboličnog, i mahom bez neke razigranije drame. Iz daljine je studija jednog nesimpatičnog karaktera koji isprva deluje kao žrtva, a na kraju kao neko ko je tu poziciju odabrao za sebe.

Ako već žudite za matorim homoseksualcima i njihovim avanturama Avant que j'oublie je daleko emocionalniji, fazbinderskiji (kome je i to bitno) i snažniji.

SELEKTAH: 5minus/ 10

No comments:

Post a Comment