31 March 2009

EASTBOUND AND DOWN

Ništa ne govori bolje o nama nego ono čemu se smejemo








Eastbound and Down je šou Danny-ja McBride-a koji je na svetlo dana izašao kao učitelj karatea u isčašenoj komediji The Foot Fist Way. Priča (kojoj možete verovati, a ne morate) kaže da su Will Ferrell i Adam Sandler odlepili na ovaj film i godinu ili dve dana nakon što je snimljen oni su mu omogućili bolju distribuciju i priliku da ga vidi mnogo više ljudi.


Ako mene pitate, taj film i nije nešto, ali Danny-ja McBride-a morate da upoznate!

On se nakon FFW, očigledno spanđao sa „ekipom“ (kako Ferrellovom i Sandlerovom, tako i sa Ben Stillerom i Judd Apatowom) pa ste mogli da ga gledate, uglavnom u epizodama, u Superbad, Heartbreak Kid, Drillbit Taylor, Pineapple Express, Tropic Thunder...


A sada je konačno dobio svoj šou i to kakav jebote šou!!!!!!!!!!!!!!! Mada, mogao sam samo da vam kažem – ako ćete ove godine pogledati jedan sitkom (ili dramedy, što je ovo) neka to bude Eastbound and Down.

Danny u ovoj novoj HBO-ovoj produkciji očigledno igra sebe. Iako se zove Kenny Powers i bivši je bejzbol šampion koji je svoju karijeru prerano okončao preteranim miksom seksa, droge, rokenrola, homofobije, anti-semitizma, rasizma, mizantropije i (nekako najočiglednije) egomanije.

Danny se vraća u grad iz koga je potekao, kod brata, njegove žene i njihovo troje dece (ono najmlađe, prema sopstvenom priznanju jedva da je primetio tokom boravka). Počinje da radi kao trener fizičkog u školi koju je i samo pohađao, a u kojoj radi i devojka (njegovog života) April, koju je ostavio čim je namirisao slavu i bogatstvo. (Samo) 6 epizoda prve sezone (šmrc) prati Danny-jev pad, dublji pad, još dublji pad, pokušaj dizanja, uspon i... da vam ne otkrivam sve?

Humor je okrutan (za stolom kod brata Dastina- Hej, Dastine, sećaš li se mongoloid Majka, koga smo kao deca...).

Humor je stvarno okrutan (prilikom odlaska, na oproštaju sa Dastinovom porodicom- Konačno sam spreman da ostavim sva sranja iza sebe!).

Humor se ne trudi da nam ugodi. Ili da nas uteši. Samo da nas nasmeje. A ako se nasmejte onda pristajete i na sve ostalo.






No comments:

Post a Comment