26 March 2009

WRONG TURN 2 – DEAD END (TOO! :)



Marija i ja smo malo pre odgledali ovaj film. Odmarajući posle ručka i napornog dana na poslu (M).
Wrong Turn 2 – Dead End je reality show turn surreality horror. Ovaj opis bi mogao da mu posluži i kao tagline. Ako mu već ne služi.


Kontaminirani redneci-kanibali ovaj put tlače junake reality show-a koji je nekakva varijacija na Survivor, ali se sve kao dešava nakon apokalipse. Nuklearne, naravno. Prvoloptovska ideja na kraju služi čitavom filmu za razvijanje metafore o tome kako ljudi, zbog svog skandaloznog odnosa prema (ljudskoj) prirodi, već žive u periodu nakon apokalipse. A ovaj slešer nam pokazuje i kako…
Ali, koga zabole za metafore. Klanja su predivna. Iako zvučim kao naloženi petnaestogodišnjak nema ništa lepše nego kad već na početku neko prepolovi zabavu.


Šarmantan doprinos ramboizaciji spasavanja nesrećnih učesnika dao je i Henry Rollins u ulozi bivšeg marinskog oficira. Muke njegovog odvajanja od duše nadmašuje samo Džej-Si u ekranizaciji sopstvenog stradanja.

Ah, da, redneci neviđeno liče na ričarde-di-džejmsove iz Aphex Twin-ovog Windowlickera. Što ih dodatno čini pozitivcima u ovoj priči…

selektah: 6.5/10 i prste da poližeš...

EDIT: iz Aphex Twin-ovog Come To Daddy. iRetard!

No comments:

Post a Comment