09 April 2009

RU PAUL’S DRAG RACE

Мушкарци знају зашто








Ево једног шоуа који је недавно окончао своју прву сезону у АмериКи, а, чини ми се да би могао бити прави хит у Србендици. Зато ове редове и исписујем нашим најстаријим писмом, у нади да ћу на тај најчин можда одвући пажњу од Мирослављевог јеванђеља неком од уредника забавног програма наших националних телевизија. Или Телевизије Јагодина.

Дакле, Ру Пол, светски познати „дрег квин“ (=“биће да је мушко!“), одабрао је 9 од преко 1000 пријављених момака који воле да се облаче као цурице и током осам епизода простим реалити шоу елиминацијама покушава да одабере „некст (пише се као сок, само мало н) дрег квин звезду“.




Шоу, чија је продукција тек нешто боља од генг-бенг порнића, као ни Гранд Идол не тражи много простора за реализацију што га чак и за наше услове чини врло економичним. Задаци су лако решиви у простору 5пута5 метара квадратних и нападно су јефтини. Алармантно одсуство шарма и било какве егзотике у размишљању сасвим су у домену наших продукцијских кућа. Ру свако мало спомиње спонзоре, тако да ни било који наш водитељ не би имао проблем да се прилагоди овој врсти програма („Да се прикрије лажна сика, најбоља је Божен козметика!“).

Једини симпатичан моменат је да током радних задатака Ру не носи костим, већ са интелектуалним ђозлама изгледа као Макси из Фејтлес, што је још једна олакшавајућа околност за потенцијалног српског водитеља. Калинићу, испала ти коса!

Уметничка имена такмичара посебна су посластица: Акаша, Бебе Захара Бенет (по Брендолининој ђеци), Џејд, Нина Флауерс, Ребека Глес-кок, Шанел, Теми Браун, Викторија Паркер и моје омиљено- Онџајна. Лако је претпоставити да би се са именима снашли и српски момци: Ми-лоша, Нивеа Фор Мен, Је Ли Савета?, Крим Тути Туки, Индира, Про Клео Патра и Клиториста... само су нека од имена која ми (већ!) падају на памет.



У првој епизоди (и јединој коју ћу за сада погледати) неки тип који изгледа као аеробик тренер богатих паса представљен нам је као селебрити фотограф. Он наших 9 такмичара фотографише како у фулблоун дрегу перу два полугола црнца док ови као перу неки ауто. Тијеком овонедељног фешн-селекшн задатка тамичари од „ствари за долар“ праве себи аљину и након тога у њој кетвокују пред судијама. Двоје најјаднијијих на крају липсинкују Ру Полов хит Супермодел и нада се останку у паради. У нашој верзији би, без обзира на уметничке склоности водитеља, певали Џумбус џумбус машала, ја сам цура најлепша.

Грл, ју бетер скип дис! Барем док Имоушн не добије благослов од поглавара за куповину лиценце и направи највећу народску забаву на Балкану још од мењања жене- ЖЕНЕ НА СВЕ СПРЕМНЕ (ДРЕГ ШОУ ЗА ЦЕЛУ СРБСКУ ПОРОДИЦУ)!

2 comments:

  1. a vagina leta?

    i sve-na organić?

    hvala ti na ovome.

    ReplyDelete
  2. znaci ovo do ostrva nije stiglo ali zato ja imam listu guilty plasure gledanja: 'kimora:life in the fab lane', 'denise richards:it's complicated', 'snoop dogg's father hood', 'running in heels', 'keeping up with the kardashians', 'candy girls' ...
    dunja

    ReplyDelete