01 June 2009

THE GIRLFRIEND EXPERIENCE

Zašto bi dvema rukama radili ono što možete jednom?













Steven Soderbergh je režiser filmova kao što su Che Part One, Che Part Two, Ocean Thirteen i The Good German, između ostalih.

Sasha Grey, glavna glumica ovog filma, pažnju je na sebe skrenula u radovima poput I Wanna Bang Your Sister, Teenage All Stars, Face Invaders 4, My Evil Sluts 3, Hairy Movie, Aprentass 10... I to samo u 2008-oj., valja napomenuti!

Ukoliko, dakle, znate ko su Soderbergh i Grey, onda ćete, kao i ja, imati još više razloga da vas boli tuki za sve metaforične i simboličke reperkusije ovog filma!



Koji je, by the fuckin way, totalno sranje.

I radi se o devojci koja se bavi visokom prostitucijom. Međutim, avaj, vremena su kokuzna. Ameriku je pored Obame (a ne McCaina) pogodila i ekonomska kriza i svi njeni klijenti imaju veću potrebu da ispovedaju svoju ekonomsku dušu nego da karaju. Sa takvim stimulansom, sirota Chelsea nema druge nego i da sama razmišlja kako će re-organizovati i ojačati svoj biznis. Upletite u to njenog dečka koji je fitnes instruktor, koji međ’ sličnim svetom traži sebi ’leba, jedan novinarski intervju na temu „kako vi cure koje se tako lako otvarate, uspevate da zadržite svoje srce zatvorenim“ i nešto nalik ljubavnoj pričici u najavi i dobićete jedva sat i dvadeset minuta nepodnošljive priče nehronološki razbacane po dramski očajno motivisanim dijalozima pri tome i nepodnošljivo banalno „arty“ (oksimoron nameran) snimljenim. A sve to da bi se izrekla moralna poenta koja zvuči otprilike ovako: posle karanja nema kajanja.


Erin, vrati se...

selektah: 1/ 10



EDIT: wickeDGirl jednom rukom savladala gramatiku moje dve ruke...

1 comment:

  1. soderbergh je biznismen seronja...


    kerovodja

    ReplyDelete