29 November 2011

FRIGHT NIGHT

Sećate se onog wannabe MTV-ijevskog hororčića Jennifer's Body? E, pa ovo je još gore




Nisam gledao original. Od horor komedija volim Shaun Of The Dead i Zombieland. Jer u njima je smrt junaka moguća, realna, pa čak i ako je smešna. To je ključ za horor komediju. Ne narušiti ozbiljnost smrti.

Fright Night pogrešno pokušava da bude friendly sa MTV generacijom. Mislim, MTV generacija, ako je i ima, ne zaslužuje ništa sem surove smrti pred kamerama. Jer za prazninu je najbolji usisivač. U skladu sa pokušajem i Fright Night prvo pokušava da bude kul, zatim otkriva da nema šta da kaže, tu i tamo spotičemo se o neki duhovit momenat, potom sve ispunjava praznina koja traje i traje. Finale je kao u kompjuterskim pucačinama. To jest pravom životu. Dosadni gmazovi i njihove kvazi kul soker mame su pobedili. Tu negde u blizini bila je i podjednako isprazna televizija da ponudi svoju pomoć.

MTV je do jaja.
Bilo koja osoba koja drži do sebe i poštuje (i postuje) svoju individualnost treba da gleda MTV i naći će tamo dosta zajebanih sadržaja.
MTV vam neće pomoći da postanete pametni. Ali će vam pomoći da ostanete, ako već jeste.

Ne postoji "MTV kul", glupi Craigu Gillespieju, reditelju ovog sranja i još dva osrednja filma (Lars and The Real Girl i Mr Woodcock)! I nikad ti neću oprostiti što si režirao pilot za My Generation nakon koga je ovaj rimejk švedskog sitkoma ugašen!

McLovin je MTV. Kada kažem McLovin mislim Christopher Mintz-Plasse. Nažalost njega u ovom filmu ima premalo i prekasno. On je taj zdravi Idontgiveafuck MTV momenat.

O čemu se radi u filmu? Džizusfakinkrajst, zar je bitno?!! Colin fakin Farrell igra vampira!!! Nije li već to dovoljno da sami sebe ujedemo za vrat?

SELEKTAH: Sucker Punch/ 10

No comments:

Post a Comment