18 January 2012

OUR IDIOT BROTHER

Uprkos komičarskom top indi kastu Our Idiot Brother je prosečno ostvarenje na svim nivoima


Možda bih vas, mada bespotrebno, najbolje zainteresovao za ovaj film ako bih vam rekao da probate da zamislite kako naduvani Woody Allen pravi slackersku komediju o slackeru i njegovim sestrama "njujorčankama". Sam grad i intenzivni porodični odnosi najviše vuku ka Allenu, eventualno Solondzu, ali OIB manjka Allenovom duhovitošću ili Solondzovom spremnošću da se ide do kraja.

Paul Rudd igra nezrelog-ka-retardiranom brata koji svojom iskrenošću dovodi svoje tri sestre u nezgodne situacije koje im komplikuju život, a sve se odigrava tokom njegovog rekonvalescentskog boravka u Njujorku nakon boravka u zatvoru zbog prodaje vutre... policajcu... u uniformi. Rudd je idiot-dobrica, a sestre nakon "iskustva sa njim" uče važnu lekciju o tome kako je porodica ono prvo i najvažnije što uvek imamo u životu.

Ali, čak i za niske standarde indi-komedija, Our Idiot Brother je neambiciozan i bled koliko i sam glavni junak, dok u domenu poruke operiše materijalom za koji bi i Chris Columbus našao da je do sada obilato prežvakavan.

Uostalom, pogledajte koliko neinspirisano ova recenzija zvuči.

SELEKTAH: 4/10

No comments:

Post a Comment