22 March 2017

ABSOLUTELY FABULOUS. THE MOVIE

Nažalost, nije apsolutno pretužno


Svako ko je gledao TV seriju Absolutely Fabulous zna da je to jedna od najboljih serija ikada. Edina, Jennifer Saunders, kao autorka, glumica i boginja, i Patsy, Joanna Lumley, kao glumica i boginja, u ono vreme ponudile su svetu sliku dve, verovatno, najveće žive mutacije već ionako degenerisanog PR/ fashion/ celebrity sveta. Njihova beskrupoloznost bila je njihovo najglamuroznije oružje. Sa izuzetkom Saffy (Edinine ćerke) i svi ostali likovi uživali su neograničeno u sopstvenim narcisoidnostima, ali vrlo amaterski u odnosu na ove dve. Sama serija imala je skoro nadrealne tretmane poslovnih, prijateljskih i porodičnih odnosa.

Četiri godine nakon poslednje ("kambek") epizode i skoro 20 od originalne AbFab ideje, stiže i film.

I kao mnogo puta do sada, i baš ove godine u slučaju Zoolander 2, bilo bi mnogo bolje da je sve ostalo na našim sećanjima i retkim, oprostivim specijalima.

AbFab. The Movie ne uspeva u najbitnijem- da Edini i Patsy nađe mesto u ovom svetu. Nekada davno, pre hiperprodukcije svih mogućih rijalitija kao proverenog staništa za najbizarnije oblike života, njih dve su svojim lajfstajlom bile prototip željene naslovne strane nekog tabloida. Dvadeset godina kasnije, one jedva da bi dobacile i do desete strane i rubrike "skoro nepoznati".

Svet se promenio i postao kao Edina i Patsy, a njih dve su ostale iste, čak i bez adekvatne penzije za doprinos nečovečanstvu.

AbFab.The Movie je preko svake mere produžen "specijal" u kome se sva "drama" nameće kao potreba filmskog formata, a ne ponuđene priče.

Bilo ih je lepo sve videti ponovo, ali to je mogla da nam priredi i reklama za Lidl.

SELEKTAH: 3minus/ 10

No comments:

Post a Comment